Isparta Şehir Hastanesi'nde Memnuniyet Oranı Yüzde 97
Isparta Şehir Hastanesi'nde Memnuniyet Oranı Yüzde 97
.
.
Türkiye’de hizmete açılan 3’üncü şehir hastanesi olma özelliğini taşıyan Isparta Şehir Hastanesi’nde yapılan hasta memnuniyet ölçümünde önemli başarı sağlandı. Başhekim Op. Dr. Mehmet Zafer Dirik, hastanelerine gelen vatandaşlarla yaptıkları birebir görüşmelerde memnuniyet oranının yüzde 97 olarak gerçekleştiğini söyledi.
Başhekim Opr. Dr. Dirik, kendisini ziyaret eden Yeniyüzyıl Gazetesi Yazarı ve Tarafsız İnternet Gazetecileri Federasyonu (TİGF) Genel Başkan Vekili Müslüm Aktürk’e hastaneleri hakkında bilgi verdi. Isparta Şehir Hastanesi’nin Türkiye’nin üçüncü şehir hastanesi olarak 20 Mart 2017 tarihinde faaliyete geçtiğini anlatan Başhekim Dirik, o günden bu yana Isparta’da sağlık hizmetleri standardının yükselmeye başladığını ve bunun üzerine Burdur, Afyonkarahisar gibi çevre illerden de hastaların tedavi için kendilerini tercih ettiğini belirtti.
845 yataklı Isparta Şehir Hastanesi’nin, Türkiye’nin ilk deprem izalatörlü (897 Adet) hastanesi olduğuna dikkat çeken Başhekim Opr. Dr. Dirik, “İlk günkü heyecanla işimizi sürdürüyoruz. Hastanemize gelen vatandaşların sadece sağlık yönünden değil temizlik, danışma, hasta karşılama, kantin, otopark ve çeşitli ihtiyaçlarını da en güzel şekilde karşılamak için uğraş veriyoruz” dedi.
HERGÜN 7 BİN 500 POLİKLİNİK
250’si uzman, 65’i pratisyen olmak üzere 315 hekimle, acil hariç günde ortalama 7 bin 500 hastanın muayenesinin gerçekleştirildiği vurgulayan Isparta Şehir Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Dirik, “Hangi durumlarda hastaları başka hastanelere sevk ediyorsunuz?” sorusuna şöyle yanıt verdi:
“İl dışına sevkimiz sınırlı sayıda. Eğitim ve Araştırma Hastanesi olmadığımız için daha üst seviyede tıbbı gereksinime ihtiyaç duyulduğunda bazı hastaları sevk etmek durumunda kalıyoruz. Ancak sevk ihtiyacının çoğu yoğun bakım kapasitemizin yeterli gelmemesi nedeniyle oluyor.
Halen 138’i erişkin, 50’si de çocuk ve yeni doğan olmak üzere 188 yoğun bakım yatağımız var. Birçok hastamızın tedavisini hastanemizde gerçekleştirip taburcu ediyoruz. Ancak yoğun bakımda yer kalmadığı dönemlerde hastalarımızı Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne sevk ediyoruz.”
AİLE HEKİMİ ÖNERİSİ
Isparta Şehir Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Mehmet Zafer Dirik, yoğunluğun azalması için vatandaşların öncelikle birinci basamak sağlık hizmetini değerlendirerek aile hekimlerine muayene olmasını önerdi. Başhekim Opr. Dr. Dirik böylece hem hastanelerin yükünün azalacağını hem de vatandaşların evlerine yakın yerlerde muayene olacakları için sorunlarına daha kolay şekilde çözüm bulacaklarını hatırlattı.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.